Facebookintegration för Axiellkunder utan Arena?

Jag har tidigare nämnt en Facebook-integration här på bloggen och det gällde då för bibliotekssystemet Koha som vi också har ett projekt kring. För att skapa ingångar till litterära samtal på bredare front behöver man dock nå en större användarbas. Det betyder Libra.se och Book-IT. Visserligen räcker Koha för projektets avgränsning till metod- och produktutveckling, men att nå en större användarbas vore utmärkt.  När så redan arbetet med att ta fram beställningen för Koha avslöjade att det är ganska litet jobb rent tekniskt tyckte jag att det vore värt att prata med Axiell om frågan. Jag tog därför kontakt med dem för att höra hur de ställer sig till att utveckla en liknande funktion för Libra.se/Book-IT.

Jag hade ett trevligt samtal med Anders Ahlerup på Göteborgskontoret som lovade att lotsa frågan vidare. Naturligtvis har det här bäring på deras strategi för Arena – det är alltså inte så enkelt som att beställa det man vill ha. Såväl vad företaget vill göra med sitt system som det faktum att de säljer/leasar samma system till alla kunder spelar in i deras svar. Den första reaktionen var också att ”sådant gör man i Arena”, men efter att ha diskuterat vidare förstod vi varandra bättre. Jag kräver ingenting av Axiell – tvärtom är frågan om de är beredda att utveckla funktionen mot betalning. Förhoppningsvis hittar vi former för det som passar såväl oss som Axiell.

Det skall sägas att förutsättningarna är lite snåla – jag skulle t.ex. helst lägga fakturan på årets budget och det är redan den 7 december. Om allt ändå går i lås så kan det bli så att även Axiellkunder som inte har råd med Arena kan göra det möjligt för sina användare att genom biblioteket tipsa sina vänner om bra böcker de läst. Håll tummarna.

Det här inlägget postades i Egna kreativa arenor. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.