Öppna bibliotekssystemet Koha är en viktig bas

Som den uppmärksamme läsaren har noterat så är planen att i delprojektet ”Egna kreativa arenor” använda det öppna bibliotekssystemet Koha som bas för att skapa en Facebookintegration. Valet av Koha baseras på det enkla faktum att vi till skillnad från med t.ex. Libra.se och Book-IT har kontroll över systemet ända ner på den nivå som endast koffeinstinna programmerare intresserar sig för. Alltså kan vi skapa de funktioner vi vill utan att be någon om lov.

Användandet av Koha gör att det delprojektet ”Egna kreativa arenor” blir tätt kopplat till projektet ”Implementering av biblioteksdatasystemet Koha” som syftar till att skapa erfarenheter av skarpt drift av Koha på en av de gymnasieskolor Region Halland är huvudman för. En projektblogg för det projektet finns på http://koha.hallandsbiblioteken.se. I avvaktan på flytt till en egen bloggplattform är innehållet blygsamt, men viss information om t.ex. översättningen finns där redan.

Det här inlägget postades i Egna kreativa arenor. Bokmärk permalänken.